fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Црна Река помеѓу Бараково и Вардино

Имате ли спомени од детството поврзани со Црна Река?

Извира од изворот Црна Дупка во близина на селото Железнец на надморска височина од 760 метри. Од изворот до селото Бучин, Црна Река тече низ Демирхисарско, а оттука до селото Скочивир низ најголемата котлина во земјата — Пелагонија.

 

фото ФБ Демир Хисар

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close