ВестиТоп вести

До 15 јуни се поднесуваат барања за субвенции за предадено млеко

 

Се  известуваат сите млеко производители дека  започна поднесувањето  на барања за субвенции за млеко, втора фаза, за месеците  јануари, февруари, март и април 2019 од програмата за директни плаќања за предадено  кравјо, овчо и козјо млеко.

Барањата треба  за млеко може да ги поднесат во ПЕ на Министерството за земјоделство шумарство и водо стопанство во  Битола и во дисперзираните канцеларии во општините Новаци и Могила.

Рокот за поднесување трае до 15 јуни, информираат од ПЕ МЗШВ Битола.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close