fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

До јаболкарите и оризарите-Аплицирајте за дополнителна финансиска поддршка

Краен рок за аплицирање 31 август 2022

-Дополнителна финансиска поддршка за предадено јаболко во регистрирани преработувачки капацитети или кај регистрирани откупувачи во период од 16.12.2021 – 30.06.2022 година
– Дополнителна финансиска поддршка за предадена оризова арпа предадена кај регистрирани откупувачи во период 16.12.2021 – 30.06.2022 година
Дополнителната финансиска поддршка изнесува 3 денари / килограм
Сите земјоделци кои ги исполнуваат условите за добивање на оваа поддршка ќе може да аплицираат електронски со поднесување на барање и потврда за предадено јаболко или предадена оризова арпа.
Оние земјоделци кои не можат сами електронски да се пријават за добивање на финансиската поддршка ќе можат да се обратат за помош во подрачните единици на МЗШВ.
Краен рок за аплицирање 31 август 2022
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close