fbpx
ВестиТоп вести

Два милиони евра за развој на земјоделските задруги

Два милиони евра од европскиот ИПА фонд кои се наменет за рурален развој ќе се искористат за поддршка на земјоделските задруги.

dva milioni evra za razvoj na zemjodelskite zadrugi

 

Веќе се избрани експерти од Италија кои ќе изготват студија и ќе предложат конкретни мерки за консолидирање на задругите и изградба на сопствени ладилници и откупно-дистрибутивни пунктови.

За мотивираноста за здружување во задругите според земјоделците може да влијае и поддршката од комерцијалните банки за нивните проекти и финансирање.

Досега  се формирани вкупно 19 задруги што според проценките е под посакуваното ниво и потребите за поефикасно производство.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close