Гази Баба ќе им доделува помош на земјоделците

(Oвој напис е објавен на: February 23, 2017)

Општина Гази Баба објави јавен повик за прибирање барања за користење средства од буџетот за финансиска поддршка на земјоделци и вршители на земјоделска дејност.

gazi baba kje im dodeluva pomosh na zemjodelcite

 

Од Општината велат дека со доделување на помошта се врши едукација на земјоделците за правилна употреба на минерални ѓубрива при одгледување на нивните земјоделски производи, развој на земјоделство на територија на Општина Гази Баба и спроведување добра земјоделска практика.