Вести

Хрватскиот Министер за земјоделство, воспоставува ред во плаќањето од страна на откупувачите

Хрватскиот Министер за земјоделство Г-дин Толушиќ, испрати порака до сите нечесни откупувачи на земјоделски производи.

,, Плаќањето на добавувачите е во рок од 30 дена. Јаво го повикувам секој оној земјоделец, ако добавувачот не му ја платил стоката во рок од 30 дена, да се јави во Министерството за земјоделство. Јас лично ќе поднесам пријава против таквите откупувачи и трговци”-  изјави Министерот Толушиќ.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close