fbpx
Вести

Инспектор од АХВ е казнет за несовесно постапување

platezna

В.д. директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) Зоран Атанасов денеска соопшти дека е казнет пријавениот инспектор кој несовесно и непрофесионално постапувал при контрола во угостителски објект.

Според Атанасов, инспекторот е казнет со 20 отсто од една месечна плата и e преместен да работи на граничен премин.

-Инспекцискиот совет не ја прифати претставката за инспекторот, но јас го казнив и сметам дека казната е соодветна во однос на прекршокот, истакна Атанасов.

Според Законот за вршење инспекциски надзор, како што објасни директорот, евентуалното прифаќање на претставката од страна на Советот ќе значело одземање на лиценцата за работа, што, пак, подразбира и губење на работното место.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close