fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

ИПАРД програмата покрива 65 % од прифатливите трошоци за реализација на инвестициите за мерка 7

Тече подготвителен рок за прибирање на документација за повикот што следи за мерка 7  Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси од ИПАРД II програмата.

Тече подготвителен рок за прибирање на документација за повикот што следи за мерка 7 Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси од ИПАРД II програмата.
Со оваа мерка се опфатени инвестиции во :
Алтернативно земјоделско производство
Инвестиции во производство на прехрамбени производи и пијалоци
Инвестици во производство на не-прехрамбени производи
Инвестиции во занаетчиски дејности
Инвестиции во обезбедување на услуги во земјоделството
Инвестиции во услуги за руралното население
Инвестиции во рурален туризам
ИПАРД програмата покрива 65 % од прифатливите трошоци за реализација на инвестициите од оваа мерка.
Рокот за подготовка трае 30 дена по што Агенцијата подготвува и објавува јавен повик.
Повеќе инфо на 👇
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close