fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Исплатените директните плаќања за амортизирани несилки и приплодни грла маторици

Има исплата на субвенции!!

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ги реализираше исплатите за секторите живинарство и свињарство.

36 земјоделски стопанства кои одгледале или продале/заклале амортизирани несилки во период од 1 октомври 2022 до 30 септември 2023 добија финансиска поддршка од 82 милиони денари.

Висината на финансиската поддршка е 120 денари по несилка.

За мерката за женски приплодни грла маторици се исплатени 256 земјоделски стопанства кои одгледуваат минимум 5 маторици и истите ги чувале до 30.11.2023 година.

Исплатената финансиска поддршка изнесува 7 милиони денари.

Висината на директните плаќања е 1000 денари по грло маторица.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close