fbpx
Вести

Југоисточниот регион со најголемо учество во додадената бруто-вредност во земјоделството

Во креирањето на додадената бруто-вредност во земјоделството во Македонија лани најголемо учество има Југоисточниот регион со 30,5 отсто, пред Пелагонискиот со 20,5 проценти, а најмало учество има Североисточниот регион со 3,4 отсто.

jugoistochniot region so najgolemo uchestvo vo dodadenata bruto vrednost vo zemjodelstvoto

 

Според статистика, во создавањето на вредноста на растителното производство, пак, најголемо учество има Југоисточниот регион со 35,8 отсто.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close