вести

КАЛЕНДАР НА ЗЕМЈОДЕЛЕЦОТ ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ Поледелство

(Oвој напис е објавен на: ноември 8, 2018)

Во текот на овај месец се завршува со основното ѓубрењ со калиумови и
фосфорни ѓубрива и се припрема почвата, длабоко се заорува, за сеење на пролетните
култури. Нормите за ѓубрење се формираат по извршените агрохемиски анализи.


 

agencija.gov.mk

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close