fbpx
Вести

Бесплатна анализа за квалитетот на почвата

Од ваша страна беше предложено Владата да формира тимови од експерти од земјоделството и да се испита квалитетот на земјиштето. Сакам да ве информирам дека Владата го прифати тоа ваше барање, формирани се тимовите и ќе почнат да работат, за да кажат дали земјиштето е со нарушен квалитет, дали е во добра состојба и дали може да се продолжи со обработка на земјоделското земјиште со садење на култури.

besplatna analiza za kvalitetot na pochvata

 

Ова го истакна премиерот Емил Димитриев, при посетата на населеното место Смилковци за да се запознае со начинот на кој се справуваат институциите и жителите со последиците од поплавите.

-Денеска веќе беше земен еден примерок, граѓаните го информираа премиерот Димитриев.

Испитување на почвата, покрај во Смилковци, ќе се прави и секаде каде што има потреба.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close