fbpx
Вести

Калиманци со 55 милиони метри кубни вода, дистрибуира на двата канала

kalimanci

Акумулацијата Калиманци располага со 55 милиони метри кубни вода и според планот за наводнување се испорачува до крајните корисници на двата магистрални канала.

Како што информира подружницата на ЈП „Водостопанство“, во десниот магистрален канал се испорачуваа 9,5 метри кубни во секунда, а во левиот четири метри кубни.

Состојбата со снабдување со вода во „Хидрауличка целина“ – Свети Николе е нормализирана. Дистрибуцијата се врши според потребите на водокорисниците и временските услови, согласно динамиката и планот за испорака.

Според „Водостопанство“, секојдневно се следи состојбата со високите температури на терен, а вода се испорачува согласно потребите и нарачките.


 

сител

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close