fbpx
Вести

Михајловски: Пчеларството во Македонија не е исплатливо

Повеќе од 30 години сум пчелар и ако нема поддршка, субвенции од страна, и ако сме оставени сами на себе, ние сме непродуктивни и непрофитабилни, вели Михајловски во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“.

Медот од аспект на пчеларството, медопроизводството, можноста и шансите за вработување, на оваа тема во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“, говори пчеларот, Александар Михајловски.

-Одржувам околу стотина пчелни сандаци, а бев инициран од моето здравје. Сакав да си го користам за себе, да знам како е произведен, вели во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“, Александар Михајловски, пчелар.

Според искуството на Михајловски пчеларството во Македонија не е исплатливо.

извор: Слободен печат

Слични написи

Back to top button
Close