вести

Украдени 30 тегли ајвар во Кавадарци

Кражба на триесет тегли ајвар од подрум во Кавадарци била пријавена во кавадаречката полициска станица од општа надлежност, потврди Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.

– Несекојдневната кражба на цела кутија со тегли ајвар е заведена на 17 октомври, рече Додевски.

Посочи дека 20 кражби на грозје се регистрирани сезонава во полициската станица од општа надлежност Кавадарци, две во полициската станица од општа надлежност во Неготино и една во велешката полициска станица. – Ова се податоци за територијата која ја покрива СВР Велес, информира Додевски.

Во неколку кражби станувало збор за украдено веќе набрано грозје од нивите кое стоело во вреќи по редовите, а во повеќето од случаите крадците сами си береле туѓо производство тешко од 150 до две илјади килограми.

Во ПС ОН Кавадарци исто така има пријавено три кражби на пиперки и два случаи на оштетен насад од пиперки од страна на домашни животни.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close