Агро бизнисВестиТоп вести

МЗШВ-Тутунопроизводителите ги добија средствата, ветеното е остварено, во најкус можен рок

Вкупно 706 тони вишок на тутун од ланската реколта, беа откупени од страна на Тутнскиот комбинат и денеска, средствата се префрлени на сметките на тутунопроизводителите.

Тутунски комбинат Прилеп, денеска ги исплати тутунопроизводителите од кои беше откупен вишокот на тутун.
Вкупно 706 тони вишок на тутун од ланската реколта, беа откупени од страна на Тутнскиот комбинат и денеска, средствата се префрлени на сметките на тутунопроизводителите.
Со Одлука на Владата на Република Сверна Македонија, беа обезбедени средства од државниот буџет, преку Ковид програмата, во износ од 100.000.000,00 денари, наменети за Тутунски комбинат АД Прилеп со цел навремена исплата на откупениот вишок на тутун.
Тутунопроизводителите ги добија средствата. Ветеното е остварено, во најкус можен рок, соопшти МЗШВ.
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close