вести

Надпросечно топол петок

Претежно сончево и уште потопло време очекуваме овој петок.icone-meteo-grafica-vettoriale_53-7056

Температурата ќе биде над просекот за овој дел од годината.

Долж вардарскиот тек таа ќе достигне максимална вредност помеѓу 37°С и 40°С, со тоа што четириесетката ја очекуваме на потегот од Демир Капија до Гевгелија, додека во останатиот дел од земјава истата ќе има вредности помеѓу 35°С и 27°С. На повисоките места во западниот крај околу 28°С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Скопскиот регион очекува претежно сончево време. Температурата очекуваме да достигне максимални 38°С.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close