fbpx
Вести

Наскоро оглас за субвенции за расен добиток

Во текот на овој месец треба да се објави оглас за субвенционирање на набавката за расен добиток. Годинава ќе се финансира купувањето и на женските овци и кози во висина од 50 проценти од трошоците.

ovci

Сточарите кои сакаат да го прошират стадото со расни  јуници, овци и кози од Македонија и од увоз, ќе добиваат субвенција од 50 проценти.

За да го остварат ова право и да им се платат половината од одобрените трошоци, земјоделците по објавувањето на огласот своите барања можат да ги достават до платежната агенција.

Новина е што се дава можност да се набават женски овци и кози што досега неможеше.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close