fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Николовски-3 денари за предаден килограм пченица кај регистриани откупувачи

Предлагаме дополнителни 3 денари за предаден килограм пченица кај регистриани откупувачи во период до 31 август 2023г.

Сите мерки кои ги креираме се со цел зголемено домашно производство на храна, а со тоа на долг рок намалување на увозната зависност на државата од значајни култури. Токму затоа навремено пред почетокот на жетвата излеговме во пресрет на барањата на земјоделците со нови мерки за јачменот и пченицата.
Предлагаме дополнителни 3 денари за предаден килограм пченица кај регистриани откупувачи во период до 31 август 2023г.
дополнителна субвенција за остварено производство на јачмен во вредност од 12.000 денари по хектар, без скалесто субвенционирање, објави министерот Љупчо Николовски.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close