fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Николовски во посета на семејна винарија во село Арвати

Со грантот за стартап винарии од 10.000 евра Александар има набавено 15 инокс цистерни до 5.500 литри, преса, гроздомелачка, затварачка, филтер и пумпа. Малата винарија Алесто произведува 5 вида на вино и е првата семејна винарија регистрирана во Преспа.

Во посета сме кај Александар, најмладиот сопственик на мала семејна винарија во село Арвати, преспанско. Горд сум што Александар со своите 25 години ја препознал поддршката што како министерство ја даваме за малите семејни винарии и младите земјоделци.
Со грантот за стартап винарии од 10.000 евра Александар има набавено 15 инокс цистерни до 5.500 литри, преса, гроздомелачка, затварачка, филтер и пумпа. Малата винарија Алесто произведува 5 вида на вино и е првата семејна винарија регистрирана во Преспа. Ова е наш мотив да продолжиме да креираме мерки со кои ќе ги мотивираме младите да се занимаваат со земјоделство, но и со лозарството и винарството, пишува министерот Љупчо Николовски.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close