fbpx
Вести

Николовски: Задругарството ќе биде основа за развој на земјоделската политика

zadrugarstvo

По повод Меѓународниот ден на задругите денеска присуствував на конференцијата под мотото „Задругите осигураат дека никој не е изоставен“, организиран од Асоцијацијата на земјоделски задруги, на која што за прв пат се сретнав со претставници од земјоделските задруги од земјава. Целта на конференцијата беше да се слушнат ставовите на претставниците на задругите, со кои проблеми се соочуваат и какви имаат предлози имаат за решавање на истите. Од средбата произлезе дека изминативе 11 години, има многу напластени проблеми во оваа област за кои како Влада ќе понудиме конкретни решенија кои ќе се применат и во пракса, се со цел да развие задругарството во Македонија, како клучен фактор за земјоделците да можат полесно да реализираат крупни инвестиции, за воведување на современи технологии, но и за поголема конкурентност и сигурен пласман на македонските производи на домашните и странските пазари, изјави министерот Николовски.


 

бриф.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close