вести

Нови субвенции за земјоделците и мерки за заштита на животната средина во новата година

 

novi subvencii za zemjodelcite i merki za zashtita na zhivotnata sredina vo novata godina

Повеќе мерки и прокети стартуваат од почетокот на 2017 година. Во фокусот се земјоделците и заштитата на животната средина. Од новите мерки за земјоделците најкрупни се поддршката за воведување системи капка по капка и набавка на високоприносен добиток.

Според најавите, земјоделците кои ќе се одлучат да инветсираат во систем за наводнување капка по капка од државата ќе добија поддршка во висина од 80% од инвесицијата. Со воведување на ваков систем се очекува зголемено и поквалитетно производтсво кое ќе биде поконкурентно на странските пазари.

Тагови

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Back to top button
Close