fbpx
ВестиМакедонија

Центарот за развој на Пелагонискиот Регион набави ново комунално возило за потребите на Општина Демир Хисар

Вкупната вредност на проектот е 6.136.000 денари со ДДВ.

Општина Демир Хисар доби нова машина за собирање на сметот. Со средства од Министерство за локална самоуправа преку Бирото за регионален развој и Општина Демир Хисар, Центарот за развој на Пелагониски Регион  набавено е  ново комунално возило за потребите на Општина Демир Хисар.

Вкупната вредност на проектот е 6.136.000 денари со ДДВ.
Кофинансирање на Општина Демир Хисар: 2.045.000 денари.

-Набавена нова ѓубретарка за Општина Демир Хисар. Се грижиме за поздава и почиста животна средина во Пелагонискиот регион-вели Гого Видимче директор во Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close