fbpx
ВестиМакедонијаМлад земјоделецОгласникТоп вести

Од 18 февруари почнуваат инфо денови за Мерка 1 од ИПАРД Програмата

Од 18 февруари почнуваат инфо денови за Мерка 1 од ИПАРД Програмата

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство  Сектор за управување со ИПАРД фондови од 18 февруари до 24 март 2020 година организира  инфо денови  за спроведување и искористување  на средства од фондовите на ЕУ за претпристапна помош од ИПАРД Програмата 2014-2020

“За сите заинтересирани лица во руралните средини, за создавање на издржано земјоделско стопанство и зголемување на приходите во најава е јавен повик за мерка 1 Инвестиции во основни средства на земјоделските стопанства. Телото за управување со ИПАРД фондовите ќе одржи инфо деновисо особено внимание на Мерката 1. Соопштението  за Распоредот и програмата на инфо деновите  може да се види на следниот ЛИНК:

 

П.Ј.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close