fbpx
Вести

Окрупнување на земјоделско земјиште

zemjodelci

Четири нови групирања на најмалку 1.000 хектари земјоделско земјште за нивно окрупнување, се очекува да бидат реализирани во наредните 3,5 години.

Проектот  е  финансиран од ЕУ со 2,5 милиони евра. Според надлежните, малите земјишта се економски неисплатливи и неконкурентни  на пазарот.


 

24 вести

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close