fbpx
Вести

Окрупнување на земјоделското земјиште до продуктивни фарми

farmi

Ќе се прекројуваат земјоделските парцели до целосна промена на нивните граници за да се добијат окрупнети површини со правилна форма, погодна за обработување.

Министерството за земјоделство во соработка со Европската унија изготвува  национална програма за консолидација на земјоделското земјиште.

Целта е да им се помогне на малите земјоделски стопанства да ја зголемат продуктивноста, конкурентноста и ефикасноста на фармите.


https://24vesti.mk/okrupnuvanje-na-zemjodelskoto-zemjishte-do-produktivni-farmi

24 вести

 

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close