Оштетени цветовите на кајсијата во тиквешкиот регион

(Oвој напис е објавен на: February 23, 2017)

Физилошко оштетување на околу 30 до 80 проценти од цветните пупки е регистрирано кај кајсиите во кавадаречко, Росоман и росоманските села Манастирец, Паликура и Сирково, како резултат на променливото и нестабилно време во последните неколку дена.

oshteteni cvetovite na kajsijata vo tikveshkiot region

 

За физиолошкото оштетување овинформираше Диме Златев од Кавадарци, магистер по земјоделски науки, со долгогодишно искуство во областа на земјоделството.