fbpx
Вести

Побарувачката на дрво зголемена за 10%

За десет отсто  е зголемена побарувачката на огревно дрво, во одност на лани. До Македонски шуми секој ден  пристигнуваат нови  барања.

pobaruvachkata na drvo zgolemena za 10 procenti

 

Според директорот на Македонски шуми, Жарко Караџовски,  ваквата состојба е резултат на новите правила за аплицирање, со кои и граѓаните и фирмите имаат утврдени рокови до кога треба да го поднесат барањето до претпријатието.

Со воведувањето на нови  реформи компанијата во изминативе години значително ја подобрила  работата и финансиската состојба.  Задржан е и бројот на вработени.

За развој на макеодонското  шумарство ќе се користи помошта од експерти од Австрија.  Нивниот метод е меѓународно познат , а ги користат и искуствата од повеќе земји во светот.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close