fbpx
Вести

Поледелство – календар за месец април

pole

Во месец април се извршува подготовка на почвата за сеење на топлољубивите поледелски култури.

Рок на сеидба:

Ориз – 20.04 – 20.05

Памук – 20.04 – 05.05

Пченка – 10.04 – 30.04

Кикиритки – 10.04 – 30.04

Започнува третманот со хербициди кај пченицата и јачменот, зависно од видот и фазата на плевелите, со соодветни хербициди.

Потребно е да врши редовно следење на посевите.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close