fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Рекорден извоз на зелка, 29.9 милиони евра во 2023 година, со просечна цена од 0.47 евра по килограм

За разлика од 2016 година кога извозот е 15,4 милиони евра со просечна цена од 0.23 евра по килограм.

Рекорден извоз на зелка, 29.9 милиони евра во 2023 година, со просечна цена од 0.47 евра по килограм, највисока досега.
За разлика од 2016 година кога извозот е 15,4 милиони евра со просечна цена од 0.23 евра по килограм.
Македонската зелка се продавала на 27 пазари низ целиот свет, а највисока извозна цена е постигната во Финска и Норвешка, објави министерот Љупчо Николовски
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close