fbpx
ВестиВино

Се развива винскиот туризам

Винскиот туризам во последните години станува се поактуелен.

se razviva vinskiot turizam

 

Тиквешкиот регион кој изобилува со лозови насади е оној кој е најпрепознатлив по производство на вино кај нас. Пријатни домаќини кои раскажуваат за приказната поврзана со процесот на создавање на виното е она што ги привлекува домашните, но и странските туристи да ги посетат бројните винарии во Тиквешијата.

Локацијата на винариите, вели Маја Јанчева, менаџер на туризам, дополнително придонесува тие да бидат примамливи за посетителите.

Покрај тоа што овој регион е препознатлив по винскиот туризам и бројните винарии, тој е интересен за посетителите и поради автентичните локации, градби и историско-културни обележја.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close