fbpx
ВестиМакедонијаТоп вести

Спогодба за продолжување на важноста на колективниот договор на АД ЕСМ

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и Претседателот на Синдикалната организација на Државните електрани на Република Северна Македонија, Јове Смилевски  потпишаа Спогодба за продолжување на важноста на колективниот договор за период од две години.

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и Претседателот на Синдикалната организација на Државните електрани на Република Северна Македонија, Јове Смилевски  потпишаа Спогодба за продолжување на важноста на колективниот договор за период од две години. Спогодбата се однесува на Колективниот договор на друштвото потпишан во декември 2018 година.
По потпишувањето на документот, двете страни изразија задоволство од квалитетот на социјалниот дијалог кој во континуитет се одвива во АД ЕСМ . Менаџментот на компанијата и синдикалните претставници на вработените потенцираа дека отворената и искрена комуникација помеѓу двете страни ќе продолжи и во иднина, со цел понатамошно подобрување на условите за работа на вработените во најголемата енергетска компанија во земјава, како и заштита на нивните права.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close