вести

Штетите во земјоделството може да се пријават до 27 мај

Жителите чии имоти и земјоделски насади претрпеле штета поради ниските температури кои ја зафатиле општината, во периодот до 27 мај годинава можат да пријават во просториите на Општина Дебарца.

shtetite vo zemjodelstvoto mozhe da se prijavat do 27 maj

 

Пријавувањето на штетите може да се изврши секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот, во архивата на Општина Дебрца.

Лице за контакт од Општина Дебарца за пријавување на штетите е Лилјана Аврамоска. Покрај барањето, пријавите треба да бидат дополнети со фотокопија од лична карта, фотокопија од трансакциска сметка и доказ за сопственост на имотот (имотен лист).

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close