fbpx
ВестиЕкологија

Синпекс-Битола: Со прочистувачите за воздух полесно ќе се справите со вируси, алергии, астма

Синпекс- Битола ви ги нуди прочистувачите на воздух исклучително ефикасни во текот на сите сезони со кои се одстрануваат 99,9% од честичките во воздухот, со што се обезбедува прилично безбедна средина за живеење или работење.

Синпекс- Битола ви ги нуди прочистувачите на воздух исклучително ефикасни во текот на сите сезони со кои се одстрануваат 99,9% од честичките во воздухот, со што се обезбедува прилично безбедна средина за живеење или работење.

Пролетниот и летниот период се посебно тешки за лицата кои се склони на алергии, а пак есента и зимата се исклучително поволни за развој на вируси, а поради значително загадениот атмосферски воздух, исто така непријатни за сите кои страдаат од респираторни заболувања.

Едно од решенијата кои се предлагаат, а можат да бидат исклучително ефикасни во текот на сите сезони е набавката да прочистувач на воздух кој ќе спречи голем дел од штетните честички, видливи и невидливи, да навлезат во дишниот тракт кај луѓето и предизвикаат разни респираторни тегоби или да пренесат некој штетен вирус.

Повеќето честици во воздухот се премали да се забележат со голо око. Тие често содржат штетни материи, алергени, пепел, јаглен, делови од инсекти, земја. Благодарение на напредната технологија на филтрација на нашите проичистувачи за воздух, се одстрануваат 99,9% од ваквите честитки со што се обезбедува прилично безбедна средина за живеење или работење.

Прочистувачите на воздух значително ги намалуваат ефектите на астма во просторот каде што се користат. Тоа го потврдуваат и светски реномирани институции кој ги препорачуваат овие апарати во секој дом каде има лице кое страда од ова заболување.

Иновативниот HEPA филтер ги одстранува честичките од 0,1 микрон кои се најчестите тригери на нападите кај астматичарите. Тригерите на алергии пак се насекаде во воздухот. И во надворешни и во внатрешни услови, алергиите се придизвикани од комбинација со полен, прашина, првут од миленичиња или други честички, а најдобра превенција да се редуцира внесот на алергени во белите дробови е токму користењето на прочистувач за воздух.

Во нашата понуда имаме неколку модели на прочистувачи, наменети за разни простори и со различни финкции, но една иста намена-да го облагородат, прочистат и направат безбеден воздухот околу нас. Сите се опремени со предфилтер, HEPA филтер, филтер од јаглен и неколку начини на работа, се со цел да обезбедат квалитетни атмосферски услови околу Вас.

Изберете некој од нив и не дозволувајте Вие и Вашето семејство да сте мета на разни заболувања. Резултати ќе ги почувствувате веднаш по внесувањето на апаратот во Вашиот дом.

КЛИКНЕТЕ ТУКА за чист воздух во Вашиот простор.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close