fbpx
Вести

Соларна земјоделска сушилница во Кумановско

 

 

solarna zemjodelska sushilnica vo kumanovsko

Соларна сушилница е набавена преку проектот за модернизација на земјоделското производство што денеска беше промовиран во Куманово.

Проектот го реализира Здружението за рурален развој – Локална акциска група (ЛАГ) „АБЕР 2015“, а а
ктивностите предвидуваат и обука на корисниците на сушилницата, односно на членовите на Здружението на земјоделски производители од Куманово кои се носители на проектната идеја.

Сушарата и обуката за земјоделците чинат 150.000 денари.

– Сушилницата ќе се користи за потребите на членовите на Здружението, за подобрување и модернизирање на земјоделството во Североисточниот регион, рече претседателката на „АБЕР 2015“ со седиште во Старо Нагоричане Елизабета Цветковска.

Проектот е спроведен преку Асоцијацијата за иновации во руралната економија (АИРЕ), со финансиска поддршка на Проектот на УСАИД за експанзија на мали бизниси, ко-финасиран од Швајцарската амбасада.

Според Цветковска, во Североисточниот регион се планира зголемување на бројот сушари и останати компоненти за модернизација на земјоделството.

Тагови

Слични написи

2 Comments

  1. The compatibility of the mobile tracking software is very good, and it is compatible with almost all Android and iOS devices. After installing the tracking software in the target phone, you can view the phone’s call history, conversation messages, photos, videos, track the GPS location of the device, turn on the phone’s microphone and record the surrounding location.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Close