вести

Субвенции во живинарството

Висината на субвенцијата е 100 денари за купена несилка во живинарска фарма за производство на јајца од октомври 2015 до септември 2016-та година или за одгледани еднодневни пилиња на самото стопанство.

subvencii vo zhivinarstvoto

 

Фармерите треба да имаат влезен ветеринарен документ од граничен премин и здравствен ветеринарен сертификат од надлежни служби на земјата на потекло.

 

Живинарите ваков документ треба да имаат за набавените  кокошки и за еднодневни пилиња.

 

Остануваат и досегашните субвенции за одгледани бројлери,за заменети несилки и за еднодневни женски пилиња.

 

 

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close