fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонија

(Видео) Како се живее во државите од бивша Југославија

Животниот стандард во земјите од поранешна Југославија од 90-тите години до денес

Највисок животен стандард меѓу земјите што некогаш ја сочинуваа Југославија имаат граѓаните на Словенија. Стандардот остана ист како во 1990 година.

Ова е сликовит начин е прикажано во видеотто во кое во неколку минути е сумирано движењето на животниот стандард од 1990 до 2020 година во Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Македонија и Црна Гора.https://nezavisen.mk/video-zhivotniot-standard-vo-zemjite-od-poraneshna-jugoslavija-od-90-tite-godini-do-denes/

Видеото е направено врз основа на податоците за БДП, а како се смени ситуацијата можете да видите во видеото:

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close