Се реализираат заклучоците од Мешовитиот комитет на Република Македонија и Република Србија

Се реализираат заклучоците од Мешовитиот комитет на Република Македонија и Република Србија

Граничната фитосанитарна инспекција на Република Србија на преминот Прешево од утре (недела), ќе работи 7 дена во неделата, наместо 6 дена како досега. Оваа одлука на Србија, произлезе од првиот одржан состанок на Мешовитиот комитет на Република Македонија и Република Србија. Во согласност со седницата на заедничкиот Комитетет на надлежните институции на Република Македонија и Република Србија, а во насока на отстранување на сите бариери во меѓусебната трговија, надлежните институции од Република Србија го променија…

Повеќе...