Уште пет дена за аплицирање за субвенции за млади земјоделци

Уште пет дена за аплицирање за субвенции за млади земјоделци

До 29 август годинава трае рокот за доставување барања за поддршка на млади земјоделци. Државната поддршка предвидува максимални 600.000 денари неповратна финансиска помош за младите земјоделци кои сакаат да почнат сопствен бизнис. Услов е да бидат запишани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства не повеќе од 18 месеци.

Повеќе...