Откупен речиси целиот тутун

Откупен речиси целиот тутун

Во согласност со податоците на Министерството за земјоделство беа склучени околу 34.445 договори, што е 20 отсто помалку во однос на 2014 година кога имаше 42.367. Според добиените информации од тутунските претпријатија, лани беа насеани 14.030 ха, што е во однос на претходната, намалување од 17 отсто.

Повеќе...