Преспанскиот јаболкобер се ближи

Преспанскиот јаболкобер се ближи

По повод годинешниот „Преспански Јаболкобер 2016″, кој ќе се одржи во периодот на Православниот христијански празник Крстовден, Општина Ресен ќе биде домаќин на бројни гости и официјални лица од различни држави, како и лица кои го остваруваат својот интерес во областа на јаболковото производство.

Повеќе...