Владата ја одобри програмата за финансиска поддршка за жените од рурални средини

Владата ја одобри програмата за финансиска поддршка за жените од рурални средини

На денешната 136. седница Владата го прифати предлогот на Министерството за земјоделство, во соработка со Министерството за труд и социјална политика и UN Woman, за програма за изменување на Националната програма за развој на земјоделството и рурален развој за период од 2018-2022 година. Како што информираат од владината-прес служба, во насока на поддршка на жените од руралните средини, со измената се предвидува поддршка во вид на неповратна финансиска поддршка во висина од 180 илјади денари…

Повеќе...

Органското производство на еко туризмот адути за развој на руралните средини

Органското производство на еко туризмот адути за развој на руралните средини

Во организација на здружението на граѓани ,Еко Партнерс“ на 24.01.2019 година со поддршка на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија се оддржа првиот ,,Ден на органското производство и форум за еко туризам преку регионални практики”. На форумот присуствуваа голем број на производители на органско производство како и голем број на изложувачи со своите производи кои ја збогатија самата манифестација. Презентирање на региналните практики во органско производство и потребата за европските пазари како…

Повеќе...