Искористувањето на термалните води во градинарството се уште само ветување

Искористувањето на термалните води во градинарството се уште само ветување

Државата нема слух за предлогот термалните води да се користат наместо нафта, како енергенс за загревање во градинарството, велат од Стопанската комора на Македонија. На оваа тема имало поплаки и многу пати се разговарало, но засега се е останато само на ветувања. Како што беше речено денеска на прес-конференција, Комората се уште нема никаква најава за воведувањето на „зелената нафта“ и за другите мерки што ги предложи Министерството за земјоделство, ниту знае дали со предвидениот…

Повеќе...