ШИТАКЕ (Lentinula edodes)

ШИТАКЕ (Lentinula edodes)

Ги намалува мастите во крвта; Има антиканцерогено дејство; Го зголемува имунитетот. Еликсир на животот; Вкусни за јадење, добри за вашето задравје За производството на шитаке не се користени хемиски заштитни средства Во Јапонија Шитаке се препишува во конвенционалните терапии против: Рак, Сида, Дијабетес… Шитаке – Shiitake (Lentinula edodes) има големо медицинско значење и голема нутритивна вредност. На далечниот исток е наречена еликсир на животот и е дел од секојдневната исхрана, но веќе и во останатите делови од светот. Ги содржи следните витамини А,…

Повеќе...

ШИТАКЕ (Lentinula edodes)

ШИТАКЕ  (Lentinula edodes)

Ги намалува мастите во крвта; Има антиканцерогено дејство; Го зголемува имунитетот. Еликсир на животот; Вкусни за јадење, добри за вашето задравје За производството на шитаке не се користени хемиски заштитни средства Во Јапонија Шитаке се препишува во конвенционалните терапии против: Рак, Сида, Дијабетес… Шитаке – Shiitake (Lentinula edodes) има големо медицинско значење и голема нутритивна вредност. На далечниот исток е наречена еликсир на животот и е дел од секојдневната исхрана, но веќе и во останатите…

Повеќе...