fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Трипуновски-Земјоделецот нема да биде повеќе социјална категорија

Поминаа 7 тешки години, понижувања на трудот и маката на чесниот македонски земјоделец.

Поминаа 7 тешки години, понижувања на трудот и маката на чесниот македонски земјоделец.

Свртуваме нов лист. Земјоделецот нема да биде повеќе социјална категорија, туку еден од столбовите на економијата.

Јас сум земјоделски инжинер, потекнувам од земјоделска фамилија, раководев со земјоделски ресори и работев во МЗШВ долги години. Нема село во државата кое не го знам, не сум го посетил или каде немам решено некој проблем. Тоа така и ќе продолжи да биде. Драги земјоделци знаете дека сум еден од вас, ваша тврдина и ваш најголем пријател.

Следуваат години на развој на земјоделието. Инвестиции во откупни центри и преработувачки капацитети. Доаѓа време кога сите вие ќе биде среќни, затоа што вашиот труд ќе се исплати.

Време е за насмевка на лицата на земјоделците. Време е за подобро утре. Македонија за тебе. За сите нас. Почнуваме.

Цветан Трипуновски, Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство на ВМРО-ДПМНЕ и предлог министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close