fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Трипуновски:Моја цел ќе биде земјоделството кое ќе генерира стотици милиони евра девизен прилив

Земјоделство на среќни земјоделци, богати и достоинствени.

Огромна е честа, одговорноста и задоволството да се биде предложен за министер во Владата на Христијан Мицкоски, објави Трипуновски на Фејсбук.
Од утре па натака времето ќе се дели пред и по Владата на Мицкоски. Ќе поставиме стандарди и систем за работа кои не се видени до сега во Македонија.
Граѓанинот доаѓа на прво место. Ја враќаме Македонија на народот.
Македонија се става на брза трака за напредок и развој.
Земјоделството од упропастена гранка, ќе прерасне во еден од неколкуте двигатели на економијата. Ќе се свртиме кон модерните и успешни земји, и земји со слична површина колку нашата, а гиганти во земјоделското производство.
Моја цел ќе биде земјоделството кое ќе генерира стотици милиони евра девизен прилив, земјоделство на среќни земјоделци, богати и достоинствени.
Знаеме како треба!
За Македонија се работи!
Цветан Трипуновски, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство на ВМРО-ДПМНЕ.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close