fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Венцо Ангелов од Видовиште-На сточарите им се потребни субвенциите сега за да продолжат со работа

Венцо вели дека државата мора да обрне повеќе внимание на сточарството без оглед дали сточарите одгледуваат крави, овци или кози.

Венцо Ангелов е сточар од селото Видовиште во Општина Зрновци, во околината на градот Кочани. Чува повеќе од 130 кози и активно се занимава со земјоделие. Тој е регистриран како сточар и индивидуален земјоделец.

Овој наш сточар смета дека државата мора да обрне повеќе внимание на сточарството без оглед дали станува збор за одгледување на  крави, овци или кози. Во спротивно Венцо вели дека сточарството нема иднина, а е една од најбитните земјоделски гранки во државата.

Според него државата мора да поведе повеќе грижа околу исплатата на субвенциите, да бидат навреме дадени.

-Со субвенциите е лошо, тие треба да бидат исплатени во јануари односно најдоцна во февруари.

 

https://zelenaberza.com.mk/vencko-angelov-od-vidovishte-ako-drzhavata-ne-stavi-raka-stocharstvoto-nema-idnina/

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close