вестиВино

Винарниците исплатиле само 20 отсто од откупеното грозје

Винарниците имаат исплатено само околу 20 проценти од откупеното грозје.

vinarnicite isplatile samo 20 otsto od otkupenoto grozje

 

Ова вчера го изјави претседателот на регионалниот Сојуз на лозари, „Агротиквешија“, Љупчо Аризанов и додаде оти имало и винарници кои во целост го имаат исплатено откупениот род.

Според Аризанов, иако крајниот рок за исплата на грозјето е крајот на април, сепак пред празниците требаше да биде исплатена барем првата рата од парите кои винарниците им ги должат на производителите на грозје.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close