вести

Владата ќе ја оценува штетата од невремето во ресенскиот и тетовскиот регион

steti

Владата доцна синоќа ја разгледа и усвои информацијата за неповолните климатски настани и причинетите штети на земјоделските култури на 20 јули во ресенскиот и тетовскиот регион. Притоа, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство е задолжено да формира комисии што ќе предложат решенија по поднесените барања за утврдување на настанатата штета од страна на носителите на земјоделски стопанства или организации на производители.


 

макфакс

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close