fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Во Платежната агенција се финишира со обработката на апликациите за субвенции за тутун

Се финишира обработката на апликациите за субвенциите за тутун и ќе ја запазиме најавената динамика околу исплатата на средствата на тутунопроизводителите. Овој месец на сметките на тутунопроизводителите ќе бидат префрлени парите од субвенциите- изјави за Агротим, Бачовски.

Исплатата на субвенциите за тутунот беше најавена за месец мај. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски ни потврди дека најавената динамика ќе биде запазена и дека тутунотопроизводителите можат да планираат на средствата овој месец

– Се финишира обработката на апликациите за субвенциите за тутун и ќе ја запазиме најавената динамика околу исплатата на средствата на тутунопроизводителите. Овој месец на сметките на тутунопроизводителите ќе бидат префрлени парите од субвенциите- изјави за Агротим, Бачовски.

Висината на директните плаќања изнесува  80 денари по килограм за I класа, 70 денари по килограм за II класа, 60 денари по килограм за сите други класи, пренесува Агротем.

Слични написи

Back to top button
Close